1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВІДВІДАВ...

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВІДВІДАВ КУБЕЙСЬКУ ГРОМАДУ

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко спільно з заступником начальника Болградської РВА Олександром Іордановим відвідали с. Кубей Кубейської громади.

Під час  візиту голова Болградської РВА провів робочу зустріч з  секретарем Кубейської сільської ради Миколою Арабаджи та старостою села Виноградне, під час якої обговорили стан виконання місцевого бюджету, проблемні земельні  питання, проведення освітнього процесу у закладах освіти, можливості завершення  ремонту дороги Болград – Кубей та забезпеченість генераторами соціальних об’єктів.

Керівництво громади планує встановити у с. Кубей станцію доочистки питної води для забезпечення мешканців населеного пункту якісною питною водою. 

Також очільник району ознайомився з діяльністю соціальних об’єктів населеного пункту, готовністю навчальних закладів освіти до нового навчального року, готовністю до опалювального сезону 2023-2024 років та засобами безперебійного живлення.

Зазначимо, що в усіх населених пунктах  громади встановлена автоматична система оповіщення населення.

Крім того, Михайло Шарафаненко перевірив готовність Класів безпеки та  захисних споруд у навчальних закладах для організації безпеки учасників освітнього процесу. Зазначимо, що в закладах загальної середньої освіти Кубейської сільської ради розпочато очний формат навчання, завдяки тому, що найпростіше укриття було збільшено.  Це дає  можливість убезпечити всіх учасників навчального процесу.

Начальник Болградської РВА ознайомився зі станом покрівлі Кубейського ліцею, яка постраждала від природного явища (граду). Покрівля потребує капітального ремонту та значних коштів на його проведення. Керівництво району та громади обговорили шляхи вирішення зазначеної проблеми та джерела фінансування.

Також очільники району відвідали пожежне відділення  громади, де ознайомились з його облаштуванням та ходом проведення ремонтних робіт.

Керівництво району у с. Кубей біля меморіальної дошки вшанувало пам’ять загиблого у боротьбі з російськими загарбниками військовослужбовця Бошкова Пантелія Івановича.  Пам’ятна дошка встановлена на фасаді Кубейського ліцею, де він навчався. Присутні вшанували пам’ять загиблого хвилиною мовчання та поклали до меморіальної дошки квіти.

Підсумовуючи візит очільники району обговорили з секретарем сільської ради Миколою Арабаджи можливість залучення додаткових коштів на проведення ремонту соціальних об’єктів.