1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: РОБОЧА ГРУПА...

НОВИНИ ГРОМАД: РОБОЧА ГРУПА БОЛГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ З ПИТАНЬ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ ПРОДОВЖУЄ СВОЮ РОБОТУ

30 серпня 2023 року в залі засідань Болградської міської ради відбулось чергове засідання робочої групи, на якому були обговорені наступні питання: підсумки роботи групи щодо проведення ряду виїзних засідань за серпень 2023р., інформація ГУ ДПС в Одескькій області та подальша організація роботи.

В серпні 2023 року було проведено 4 виїзних засідання, відвідано 47 су’бєктів господарювання. Метою роботи комісії було відвідування суб’єктів господарювання на літніх майданчиках по укладених договорах пайової участі та встановлення ситуації щодо дотримання вимог законодавства про працю: державна реєстрація підприємницької діяльності, одночасно із з’ясуванням ситуації з працевлаштування найманих осіб. За підсумками роботи було встановлено не дотримання вимог законодавства в деяких об’єктах, суб’єктам господарювання було запропоновано усунути порушення. Так за серпень 2023р. чотирнадцять фізичних осіб громади пройшли процедуру державної реєстрації, частина підприємців оформили трудові відносини зі своїми працівниками та сплатили всі податкові борги, деякі – частково. Також постійно проводиться бесіда з платниками податків про необхідність сплати податків та податкової заборгованості. Ті суб’єкти господарювання, у яких буде встановлено не відповідальність в організації роботи та не усунуті недоліки – будуть запрошені на наступне засідання.

Було розглянуто лист від ГУ ДПС в Одеській області в якому надається перелік платників, які відповідно наданих звітів за формою 4-ДФ за IІ квартал 2023 року нарахували середньомісячну заробітну плату у розмірах менше законодавчо встановленого рівня та заслухано підсумки проведеної роботи з платниками.

За результатами засідання робочої групи вирішено продовжувати проводити виїзні засідання згідно Плану заходів.

За інформацією Болградської міської ради