1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРО ЕПІДЕМІЧНУ СИТУАЦІЮ В...

ПРО ЕПІДЕМІЧНУ СИТУАЦІЮ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ЗА ПЕРІОД З 12 ПО 18 ВЕРЕСНЯ 2023 РОКУ

За даними моніторингу минулого тижня показники захворюваності на гострі кишкові інфекції в районі, зросли на 25% у порівнянні з попереднім тижнем, не перевищували сезонних показників. Питома вага дітей в структурі захворюваності складала 75%. Захворюваність серед дорослих зросла на 25%. В 16,7% випадках виявлялась патогенна мікрофлора, у хворих був виявлений сальмонельоз.

Серед дітей захворюваність реєструвалась у вікових групах від 1 до 14 років. Основна питома вага припадала на вікові групи від 1 до 9 років – 87,5%.

Спалахової та групової захворюваності на території району не було.

Реєструвалась захворюваність на сальмонельоз серед дорослих, випадки не пов’язані між собою.

При проведенні факторного аналізу захворювань на ГКІ було виявлено, що з вживанням домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання пов’язано 50%, молочних продуктів, придбаних на ринках – 16,7%, вживання немитих фруктів та ягід в 16,7%, порушенням особистої гігієни та правил догляду за дітьми – 16,7% .

Зареєстровані 3 випадки ураження коростою серед дітей у віці від 5 до 9 років.

Туберкульозна інфекція не реєструвалась.

Від укусів безпритульною твариною постраждала 1 дитина. За укушеним встановлено медичний нагляд.

Захворюваність на ГРВІ та грип в районі за останній тиждень зросла в 2,1 рази, вт.ч. серед дітей в 2,2 рази. Питома вага дитячої захворюваності с= в загальній структурі захворюваності складає 81,9%, в т.ч. у віці від 5 до 14 років – 54,7%. Інтенсивний показник складає 362,4 на 100 000 населення, що нижче епідемічного порогу на 31,9%. Госпіталізація хворих на ГРВІ складала 3,1%, в т.ч. серед дітей – 2,2%.. Госпіталізація дітей у віці від 1до 14 років складала 70,6%.

Продовжується нагляд з холери за хворими на ГКІ та навколишнього середовища. Хворі з ГКІ обстежені на холеру. Проведені лабораторні дослідження навколишнього середовища на холеру – вода оз. Ялпуг, стічні води каналізаційних систем, стічних вод інфекційних стаціонарів, результати негативні.

Епідемічна ситуація залишається на контролі.

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”