1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРО ЕПІДЕМІЧНУ СИТУАЦІЮ В...

ПРО ЕПІДЕМІЧНУ СИТУАЦІЮ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ЗА ПЕРІОД З 29 СЕРПНЯ ПО 04 ВЕРЕСНЯ 2023РОКУ

За даними моніторингу минулого тижня показники захворюваності на гострі кишкові інфекції в районі, порівняно з попереднім тижнем знизились на 13,3% та відповідали сезонним показникам. Захворюваність серед дітей становила 53,9% та була нижчою за попередній період на 12,5%. Питома вага серед дорослих становила 46,1% та була вищою за попередній тиждень на 16,6%.

Серед дітей основна питома вага захворюваності реєструвалась у вікових групах від 5 до 14 років – 85,7%.

&Спалахова та групова захворюваність на території району не реєструвались.

&Сальмонельоз та шигельоз за минулий тиждень не реєструвались.

&При проведенні факторного аналізу захворювань на ГКІ було виявлено, що з вживанням домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання пов’язано 63,6%, молочних продуктів 9,1%, вживання немитих фруктів та ягід в 18,2%.

&Педикульоз, короста за минулий тиждень не реєструвались.

&Туберкульоз зареєстрований у дорослого з виділенням мікобактерій.

&Від укусів відомих домашніх тварин постраждалі 2 особи, в т.ч. 1 дитина.

&За минулий тиждень реструвалась ураженість ентробіозом у дітей: зареєстровано 18 випадків у вікових групах від 5 до 17 років.

&Захворюваність на ГРВІ та грип в районі реструється на рівні сезонних показників – 103,4 на 100 000 наслення, що нище епдемічного порогу в 5,1рази.

&Продовжується нагляд з холери за хворими на ГКІ та навколишнього середовища. Хворі з ГКІ обстежені на холеру. Проведені лабораторні дослідження навколишнього середовища на холеру – вода оз. Ялпуг, стічні води каналізаційних систем, стічних вод інфекційних стаціонарів, результати негативні.

Епідемічна ситуація залишається на контролі.

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу  ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”