1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЯ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ РАДИ З ПИТАНЬ СІМ’Ї, ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ, ДЕМОГРАФІЧНОГО РОЗВИТКУ, ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЇ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

Сьогодні під головуванням заступника начальника Болградської РВА Олександра Іорданова спільно з начальником управління соціального захисту населення Олександром Рожковим відбулося засідання районної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми.

Заступник начальника сектору превенції Болградського районного відділу поліції ГУ НП в Одеській області Тая Хомутова ознайомила присутніх з ходом виконання в Болградському районі Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Вона зазначила, що з населенням проводяться профілактичні заходи, з постраждалими працюють дільничні та з’ясовуються обставини.

Про надання медичної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства доповіли директор КНП «Тарутинська центральна лікарня» Тарутинської селищної ради та директор КНП «Арцизька центральна опорна лікарня» Арцизької міської ради.

В. о. начальника відділу підтримки сім’ї та координації надання соціальних послуг управління соціального захисту населення Болградської районної державної адміністрації Альона Бурукова доповіла про взаємодію суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству у Болградському районі.

Було зазначено, що з метою захисту та підтримки постраждалих від домашнього насильства, в усіх територіальних громадах району створено мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства за ознакою статі. Мобільні бригади надають екстрену та планову соціально-психологічну допомогу постраждалим від гендерно-зумовленого та домашнього насильства.

Станом на 20 вересня 2023 року мобільними бригадами здійснено 250 виїздів, обстежено 223 сім’ї . На кожну сім’ю складено акт оцінки потреб сім’ї та укладений  договір про надання соціальних послуг. З кривдниками фахівці із соціальної роботи вели переговори та опрацьовували шляхи й умови розв’язання конфлікту. Кожна постраждала особа була поінформована про її права та можливість отримання допомоги (соціальної, медичної, правової, психологічної). На кожну сім’ю заведені картки отримувачів послуг.

За підсумками засідання прийняті рішення: усім суб’єктам, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми, продовжити роботу в даному напрямку, потрібно й надалі продовжувати взаємну співпрацю та робити взаємні кроки щодо попередження домашньому насильству, проводити превентивні заходи на ці теми, що допоможе зменшити масштаби, а то й взагалі запобігти цьому вкрай невтішному явищу.