1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ РОЗПОЧАЛА...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ РОЗПОЧАЛА РОБОТУ РАДА З ПИТАНЬ ВПО ПРИ БОЛГРАДСЬКІЙ РВА

Відповідно до розпорядження голови Болградської РВА Михайла Шарафаненко  при Болградській районній державній адміністрації утворена Рада з питань внутрішньо переміщених осіб. До складу Ради увійшли ВПО, зареєстровані на території району, представники Болградської РВА та громадських об’єднань району.

Відповідно до Положення, вона є тимчасовим консультативно-дорадчим органом. Головна мета — всебічного, повного та об’єктивного вирішення питань, пов’язаних із забезпеченням та захистом прав ВПО та їх  інтеграцією у районі.

На сьогоднішній день у Болградському районі зареєстровано 7345 внутрішньо переміщених осіб, у тому числі 3932 дитини, осіб з інвалідністю – 221.

1 вересня в райдержадміністрації пройшло перше засідання Ради, під час якої було обрано голову, заступника та секретаря. 

Очолила  Раду ВПО  Олена Ільчук – внутрішньо переміщена особа з м. Бахмут, заступником обрано Олександра Рожкова – начальника управління соціального захисту населення Болградської РВА, секретарем обрано Ларису Ялама  – головного спеціаліста відділу по роботі з ВПО управління соціального захисту Болградської РВА.

Під час засідання було зазначено, що робота з переселенцями є надзвичайно важливою, бо це  найбільша міграційна криза з часів Другої світової війни. Тому цей орган допоможе вивчити потреби ВПО на рівні району, а саме що необхідно насамперед ВПО та шляхи вирішення їх проблем.