1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ  РАЙОНІ ВШАНУВАЛИ...

В БОЛГРАДСЬКОМУ  РАЙОНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ТРАГЕДІЇ БАБИНОГО ЯРУ ТА  ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

82 роки тому нацистські війська скоїли страшний злочин, почавши масовий розстріл мирного населення. Це був жахливий свідомий злочин, свідоме знищення людей за національною ознакою.

Сьогодні, вшановуючи пам’ять безневинно вбитих майже ста тисяч людей на Бабиному Ярі та полеглих захисників та захисниць України,  керівництво Болградського району, районної та міської ради, представники територіальних підрозділів району, організацій та підприємств поклали квіти до Меморіалу Слави на центральній площі м. Болград.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх загиблих під час Другої світової війни та захисників України, які віддали своє життя за незалежність нашої держави.

Ця трагічна сторінка минулого сьогодні відгукується зі злочинами теперішньої війни. Коли російські окупанти катують та вбивають мирне населення, знищують цілі міста та села, здійснюють геноцид українців.

Пам’ять про жертв трагедій минулого і сьогодення має змусити світ об’єднати зусилля, щоб не допускати повторення подібних злочинів, щоб запобігти вбивствам людей за етнічною, національною чи політичною ознаками, незалежно від статі та віку.

Український народ, який зараз мужньо бореться за свою землю, за свою ідентичність, ніколи не забуде своєї правдивої історії і таких жахливих її сторінок.

Вічна памʼять усім невинним закатованим жертвам…