1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗА ДАНИМИ МОНІТОРИНГУ В...

ЗА ДАНИМИ МОНІТОРИНГУ В ЗАГАЛЬНІЙ СТРУКТУРІ ІНФЕКЦІЙНОЇ ЗАХВОРЮВАНОСТІ ОСНОВНУ ПИТОМУ ВАГУ ЗАЙМАЛИ ГОСТРІ КИШКОВІ ІНФЕКЦІЇ, НА ЯКІ ПРИЙШЛОСЯ 55,5%

# Необхідно відмітити, що показники захворюваності на кишкові інфекції на протязі останніх 4 тижнів незначне коливаються, але не перевищують сезонного рівня.

# Серед захворілих продовжують превалювати діти ( 60%) і серед них найбільш ураженими є вікові групи 10-14 (66,7%) років. Показники дитячої захворюваності знизились за останній тиждень на 25%.

# Згідно факторного аналізу, більшість хворих пов’язували своє захворювання з вживанням готових домашніх страв з порушенням технології приготування і зберігання (40%), молочних продуктів з ринків (20%), немитих ягід, овочів, фруктів, баштанних культур (30%); з порушенням особистої гігієни та правил догляду за дітьми (10%).

Випадки захворювань були спорадичними, спалахи не реєструвались.

# Продовжувався моніторинг холерного вібріону у довкіллі та серед хворих з розладами шлунково-кишкового тракту. За минулий тиждень проведені дослідження оз. Ялпуг, стічних вод – результати негативні.

# Із обстежених хворих з дисфункцією шлунково-кишкового тракту збудника холери не виявлено. До закінчення моніторингу залишився останній тиждень вересня.

# Вакцинокеровані інфекції: кір, краснуха, дифтерія, кашлюк, епідемічний паротит не реєструвались.

# Серед дітей реєструвались скарлатина (2 випадки) та вітряної віспи – 5 випадків.

# За минулий тиждень на території Болградського району реєструвались паразитарні захворювання: ентеробіоз – у 2-х дітей, аскаридоз також у 2-х дітей. Відбувалось ураження лямбліозом: 4 осіб (всі уражені – діти).

# Від укусів тварин постраждали 3 людини ( всі дорослі), серед яких 2 постраждали від укусів безпритульних тварин.

Захворюваність на ГРВІ та грип: рівень захворюваності незначно зріс (на 6,7%) та подовжує залишатися на високих рівнях захворюваності. Інтенсивний показник складає 388, 3 на 100 000 населення.

Захворюваність серед дітей зросла на 8%, питома вага дітей в структурі захворюваності становила 83,1%. Захворюваність дітей у віці від 5 до 14 років реєструвалась на рівні в 57,3%. Показник госпіталізації дорослих та дітей виріс від 3,1% до 3,8%.

Епідситуація залишається під контролем.

За інформацією Болградського відокремленого підрозділу