1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні, під керівництвом начальника Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада за участю заступників голови та керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Під час наради керівники структурних підрозділів Болградської РВА доповіли про проведену роботу за минулий тиждень та про основні питання на поточний тиждень у підпорядкованих їм відділах.

Перший заступник Болградського міського голови Андрій  Гарвалов спільно з начальником  відділу оборонної роботи,  цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Болградської РВА Сергієм Забугою доповіли про організацію укриття в ЗСЦЗ населення територіальної громади та мешканців багатоповерхових будинків міста Болград . Було зазначено, що на території Болградської міської ради перебуває 12ПРУ, 14 найпростіших споруд для колективного укриття населення та найпростіші споруди для індивідуального укриття членів сім’ї чи групи людей (приватні погреби, підвали, тощо).

Питанню цивільного захисту населення в Болградській міській раді у 2023 році зверталася певна увага та виходячи із фінансових можливостей громади виділялися значні кошти. На теперішній час будується найпростіше укриття у с. Табаки для укриття учасників навчального процесу (Табаківський ліцей), продовжуються ремонтні роботи в КНП «Болградська ЦРЛ» Болградської міськради;  Адмінбідівля Болградської міської ради  (РДА, ЦНАП, відділення ПФ);  КЗ «Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»; КЗ «Туристичний інформаційний центр «Болград».  

Про стан виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад Болградського району за  жовтень 2023 року ознайомив присутніх начальник відділу фінансів Болградської РВА Павло Синельников. Він зазначив, що виконання бюджетів  ОТГ Болградського району  за жовтень 2023 року  виконано на 108,1%.

Чотири з п’яти основних планових показників надходжень податків та зборів  до місцевих бюджетів по Болградському району за жовтень  2023 року виконано: ПДФО складає 99,4%; плати за землю виконання складає 103,7%; єдиного податку виконання складає 122,1%; акцизного податку – 116,0%; плати за нерухоме майно, відмінне від земельної  ділянки виконання складає 108,9%; інші податкові та неподаткові надходження – 123,5%.

Начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної державної (військової) адміністрації Аркадій Радулов доповів про початок та стан проходження опалювального сезону в населених пунктах району. Видано розпорядження голови начальника районної державної (військової) адміністрації від 31.10.2023 №187/А-2023 «Питання опалювального сезону 2023-2024 років у населених пунктах Болградського району»,  в якому рекомендовано міським, сільським, селищним головам, керівникам закладів усіх форм власності, розташованих на території району, розпочати опалювальний сезон 2023-2024 років у населених пунктах району з урахуванням кліматичних умов (протягом  трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищує 8 град.С), згідно з будівельними нормами та правилами, а також правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативно-правовими актами, у першу чергу у закладах охорони здоров’я, загальної середньої та дошкільної освіти та інших закладах соціальної сфери району, обладнаних автономними системами опалення.  Станом на 7 листопада 2023 опалюються 7 дитячих дошкільних установ  Болградської ОТГ.

6 листопада до газопостачання підключені заклади охорони здоров’я КНП «Болградський ЦПМСД».

Відділом також проводиться щоденний моніторинг температури повітря та у разі настання відповідних кліматичних умов додатково Гідрометеорологічним центром ЧАМ буде надано довідку про середньодобову температуру зовнішнього повітря протягом трьох діб, яка не перевищує 8°С, про що буде повідомлено ОМС. 

У завершені наради Михайло Володимирович  надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.