1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БІЛЬШ 23 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ...

БІЛЬШ 23 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ НА ПІДТРИМКУ ЗАХИСНИКІВ ЗІБРАВ ЗА ОДИН ДЕНЬ БІЗНЕС-ЯРМАРОК ВИРОБНИКІВ ТОВАРІВ ТА ПОСЛУГ «МИ ПІДТРИМУЄМО ЗСУ!» В ТРАДИЦІЇ «BOLGRAD WINE FEST – 2023»

Військова агресія російської федерації проти України – ставить перед нашим суспільством важки виклики та загрожує існуванню багатьох заходів та традиційних фестивалів в Болградській громаді. Але відмінити їх чи перенести – було б великою помилкою, та звело б нанівець досягнення минулих років.

Як відомо, Болградські винний фестиваль має вже свою 13-річну історію, та добру, ретельно відпрацьовану традицію – втратити яку не можна.

Тому в 2023 році Болградської міською радою було вирішено змінити формат проведення фестивалю за замість нього провести БІЗНЕС-ЯРМАРОК виробників товарів та послуг «МИ ПІДТРИМУЄМО ЗСУ!», першій день якого відбувся вчора на території КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради за адресою: Інзовська, 170.

На церемонії відкриття було багато почесних гостей, які хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у російсько-української війні.

З вітальною промовою до присутніх звернулися голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко, заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський, депутатка обласної ради Юлія Шестакова, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, консул Р. Болгарія Светослав Іванов та Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

«Я дуже вдячний нашому вже структурному підрозділу Фонду підтримки підприємництва в Болградському районі, відділу культури ,туризму, молоді та спорту, сектору міжнародних зв’язків та інвестицій, КП «Горводоканал» Болградської міської ради за те, що сьогодні в такому форматі ми не тільки відродили наш фестиваль, а й таким чином маємо змогу підтримати виробників та наших захисників, бо без розвитку економіки ми не зможемо надавати допомогу нашім бійцям», – зазначив Сергій Димитрієв.

Оскільки співпраця бізнесу та місцевої влади в умовах сьогодення – є дієвим механізмом виживання та сталого розвитку громади та бізнесу, в рамках ярмарку було проведено бізнес-панель з актуальних питань: «Співпраця бізнесу та місцевої влади в умовах економічної кризи. Виклики та актуальні проблеми, що постають в сфері виробництва і переробки сільгосппродукції», у якому взяли участь Болградській міській голова Сергій Димитрієв, заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський, начальник Болградської районої військової адміністрації Михайло Шарафаненко, директор КУ «Фонд підтримки підприємництва» Сергій Сахаров, завідувачка Сектору міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради Діана Петрик, Сергій Антіпов, начальник відділу мікро, малого та середнього бізнесу Одеського регіонального управління АТ «Ощадбанк» Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України», Софія Морой, керуюча Болградським відділенням АТ КБ «ПриватБанк», Ольга Касап, в. о. директора Болградської філії Одеського обласного центру зайнятості.

Його організаторами виступили сектор міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради та Комунальна установа «Фонд підтримки підприємництва» Болградської міської ради.

Впродовж всього дня відвідувачі ярмарку мали змогу скоштувати продукцію 43 виробників вина та національних страв, а також придбати сувеніри. Промисловість представили «Винхол Оксамитне» та «Екофарм».

До речі, серед представлених він були віна, виробники яких було відзначено дипломами та цінними подарунками за підсумками дегустаційної комісії.

Виявилося, що серед 135 зразків він кращими було признано 47.

Най успішнішими в цьому році є наступні винороби:

Греков Юрій Дмитрович м. Болград

Тешку Олександр Іванович с. Новосельське Білгород – Дністровське

Манзул Едуард Львович с. Мізікевіч Одеській район

Желясков Валерій Дмитрович с Криничне

Живора Василь Григорович м Ізмаїл

Косенко Олег Олександрович м Ізмаїл

ТОВ «Братове» м. Сарата

Дімов Іван Георгійович м Ізмаїл

Польшаков Валерій Родіонович винний погреб «Вінарія» м. Ізмаїл.

Також цей ярмарок приніс 23 тісячи 230 гривен, які будуть спрямовані на допомогу 88-му батальйону морської піхоти. Ці кошти було зібрано завдяки благодійній лотереї та учасників ярмарку.

Додамо, що святковий настрій, про який вже і забули люди, щиро дарували артисти КЗ «Центр культури та дозвілля “.

Тільки підтримуючи один одного, ми можемо пришвидшити Перемогу!