1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГОЛОВА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ...

ГОЛОВА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ УЧАСТЬ В ПЛЕНАРНОМУ ЗАСІДАННІ 42 СЕСІЇ ТАРУТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

17 листопада 2023 року в Тарутинській селищній раді відбулося пленарне засідання чергової 42-сесії VIII скликання під головуванням секретаря селищної ради Анетти Куракової.

В засіданні сесії взяв участь голова Болградської районної державної військової адміністрації Михайло Шарафаненко, який вручив Грамоти Болградської РВА керівникам сільськогосподарських підприємств Тарутинської СТГ Петру Ламбову та Роману Кюссе за наполегливу, кропітку роботу, вагомий внесок у справу реалізації державної політики у агропромислового комплексу, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників сільського господарства.

Також у пленарному засіданні сесії взяли участь депутати Болградської районної ради Марія Горєлко, Петро Ламбов, Олександр Павлов, керівники та спеціалісти структурних підрозділів Тарутинської селищної ради.

Перед розглядом питань порядку денного депутат селищної ради Вадим Петкович від себе особисто та від імені військовослужбовця з смт.Тарутине подякував усім депутатам та керівництву селищної ради за придбання та передачу на передову квадрокоптеру, який вже врятував не одне життя захисників.

Більшість питань порядку денного, а саме 61-е із розглянутих депутатами на пленарному засіданні 67-ми питань, попередньо були розглянуті на спільному засіданні постійних комісій селищної ради 14 листопада та рекомендовані для затвердження на пленарному засіданні.

Депутати внесли зміни до рішень Тарутинської селищної ради: від 23.12.2022р. № 2409-VIII «Про затвердження програми розвитку фізичної культури і спорту по Тарутинській селищній територіальній громаді на 2023-2023 роки», від 18.12.2020 № 36-VIII «Про утворення Тарутинського селищного центру соціальних служб»; від 16.04.2021 № 345-VIII «Про припинення комунального підприємства «Зеленбуд Серпневе» Тарутинської селищної ради шляхом ліквідації».

Окрім того затвердили проєкти рішень щодо передачі в оренду окремого нерухомого майна, актів безоплатного приймання-передачі генераторів бензинових, передачу квадрокоптера, а також ряд земельних питань.

Під час розгляду та активного обговорення депутатами питання «Про затвердження звіту виконання рішення Тарутинської селищної ради від 23 грудня 2022 року №2419 – VIII «Про місцевий бюджет Тарутинської селищної територіальної громади на 2023 рік» за 9 місяців 2023 року» головою Болградської РВА Михайлом Шарафаненко були надані ряд роз’яснень щодо перенаправлення «воєнного ПДФО» на оборону країни, важливості підтримки військовослужбовців, контролю за видатками усіх бюджетів району та області робочою групою Одеської ОДА «Прозорість і підзвітність».

Тривале обговорення депутатів визвало питання «Про внесення змін та доповнень до рішення Тарутинської селищної ради від 23 грудня 2022 року № 2419-VIII «Про місцевий бюджет Тарутинської селищної ради на 2023 рік». Зміни до селищного бюджету були пов’язані з надходженням освітньої субвенції з державного бюджету на придбання дидактичного матеріалу та учбових посібників, придбання новорічних подарунків та проведення новорічних свят для дітей та зі змінами по програмам соціального захисту населення, підтримки військовослужбовців, на дотацію комунальним підприємствам громади, на програму розвитку фізичної культури та спорту.

За інформацією Тарутинської селищної ради