1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НА ТЕРИТОРІЇ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ...

НА ТЕРИТОРІЇ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ПРОВЕДЕНО ОСІННЮ КАМПАНІЮ З ПЕРОРАЛЬНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ

Пероральна імунізація від сказу – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких та бродячих тварин проти сказу. З метою профілактики та зменшення захворюваності на сказ у дикій фауні, протягом 2-3 листопада 2023 року в Болградському районі провели осінню кампанію з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Для цього було використано пероральну вакцину українського виробника ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари).

На території Болградського району, в умовах воєнного стану, 62 робочі групи вручну розклали 45532 принад із вакциною на загальній площі 1821,29 км.

Для інформації! Поживні принади з вакциною – це брикети коричневого кольору розміром із сірникову коробку. Всередині брикету розміщена желеподібна капсула з антигеном. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, який приманює тварин на великих відстанях.

Важливо! Принади безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища, але в разі виявлення брикетів із вакциною просимо їх не чіпати, не переміщати на інші місця та не руйнувати.