1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В АРЦИЗЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В АРЦИЗЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВОДИТЬСЯ ОСІННЯ КАМПАНІЮ З ПЕРОРАЛЬНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ МЯСОЇДНИХ ТВОРИН

З метою профілактики та зменшення захворюваності на сказ у дикій фауніна на минулому тижні в Арцизькій громаді розпочалася осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Враховуючи запроваджений в країні воєнний стан заходи проводяться шляхом наземного розподілу принад, які містять високоімунну, безпечну вакцину.

Для імунізації тварин від сказу використовується пероральна вакцина вітчизняного виробника ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари). Поживні принади з вакциною – це невеликі за розмірами (з сірникову коробку) брикети (коричневого кольору) з желеподібною капсулою (полімерний блістер з антигеном) всередині. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин на великих відстанях.

Для інформації! Пероральна імунізація від сказу – один із способів вакцинації тварин, яких неможливо вакцинувати класично (внутрішньом’язево або підшкірно). Такий спосіб вакцинації застосовують для диких та бродячих тварин, у яких після поїдання поживної принади з вакциною на 21 день формується імунітет до збудника сказу і триває мінімум 1 рік.

Нагадуємо, що приманка є цілком безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Прохання до жителів громади! У разі виявлення приманок не торкатися їх руками та не переміщувати з місць розкладання. Якщо дика тварина відчує запах людини на приманці, то вона її не їстиме.

За інформацією Арцизької міської  ради