1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В БОЛГРАДСЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В БОЛГРАДСЬКІЙ ЦРЛ З’ЯВИЛАСЬ СВОЯ СОЛЯНА КІМНАТА

Болградський міський голова Сергій Димитрієв відвідав соляну кімнату, облаштування якої було розпочато у Болградській ЦРЛ навесні та сьогодні завершилося.

«Ми дуже вдячні Сергію Гавриловичу за ідею створення цього лікувального приміщення на території нашої медустанови, що дозволить тепер досягати найбільшого ефекту у профілактиці та лікуванні широкого спектра захворювань нервової системи та дихальних шляхів. Особливо серед маленьких пацієнтів. Адже за допомогою лікування сіллю у 80% випадків у пацієнтів настає тривала ремісія», – зазначив генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Болградської міської ради Віктор Дішлі.

За словами Сергія Димитрієва, ця кімната якраз і створювалась переважно для того покоління громади, що підростає. Для них тут встановлено телевізор з трансляцією мультфільмів, щоб перебування на процедурі не здавалося маленьким пацієнтам тяжким і нудним.

«Це справді важливе для нас придбання. Адже тепер, щоб прискорити одужання наших дітей, серед яких чимало хворих на бронхіти, астми, хронічні гайморити, а також захворювання лор-органів, нам не доведеться рекомендувати та направляти пацієнтів у санаторії, щоб пройти терапію сіллю або, як її називають, галотерапію», – додала завідувачка дитячого відділення Болградської райлікарні Галина Кочева.

Облаштовано соляну кімнату в одному із підвальних приміщень лікарні. Для цього попередньо було проведено реконструкцію теплотраси, що проходить поблизу, щоб кімната була застрахована від можливого проникнення в неї вологи.

«Коли ідея була озвучена, і прийнято рішення про її реалізацію, ми почали проводити консультації з фахівцями щодо створення соляних кімнат. Так ми дізналися, що більшість експертів перебувають у Західній Україні, дізналися, що таке галогенератор і що він необхідний для такого приміщення для розпилення частинок солі», – продовжив Віктор Дішлі.

З придбання цього обладнання почалося здійснення задуму. Загалом на реалізацію проєкту було направлено близько 800 тисяч гривень із бюджету Болградської громади. Роботу виконували майстри із Луцька, вони ж сьогодні провели для медиків інструктаж щодо експлуатації самої кімнати та галогенератора.

На те, щоб соляна кімната максимально була схожа на природну соляну печеру, що здавна славляться своїми цілющими властивостями, було використано майже 2 тонни солі – для стелі, підлоги та стін.

«Мене не може не тішити той факт, що широко застосовуване у світі лікування сіллю, яке вважається найефективнішим немедикаментозним методом, тепер доступне нашим людям», – наголосив Сергій Димитрієв.

За інформацією Болградської міської ради