1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРО ЕПІДСИТУАЦІЮ З ІНФЕКЦІЙНОЇ...

ПРО ЕПІДСИТУАЦІЮ З ІНФЕКЦІЙНОЇ ЗАХВОРЮВАНОСТІ ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

За даними моніторингу в загальній структурі інфекційної захворюваності основну питому вагу займали гострі кишкові інфекції, на які прийшлося 62,9 % без урахування захворюваності на ГРВІ та грип.

& необхідно відмітити, що показники захворюваності на кишкові інфекції за останні тиждень зрослі майже в 2 рази, але не перевищували сезонного рівня. Захворюваність зросла в основному за рахунок збільшення дитячої захворюваності в 2,7 рази.

& питома вага дітей в структурі загальної захворюваності становила 64,7% і серед них найбільш ураженою була вікова група від 0 до 4 років (63,6% серед дітей).

& Випадки захворювань були спорадичними, спалахи не реєструвались.

& Вакцинокеровані інфекції: кір, краснуха, дифтерія, кашлюк, епідемічний паротит не реєструвались. Зареєстрований 1 випадок вітряної віспи у дитини 6 років.

& Туберкульозна інфекція вперше реєструвалась у 3 дорослих.

& За минулий тиждень були виявлені особи уражені контактним гельмінтозом ( гострики) – 6 осіб, в т.ч. 5 дітей у віці від 5 до 15 років.

& Захворюваність на ГРВІ та грип:

показники захворюваності на ГРВІ та грип знизились на 4,3%, в т.ч. серед дітей на 8,1%. Інтенсивний показник складав 316,9 на 100 000 населення та не перевищував епідпорогу.

& Питома вага дітей у структурі захворюваності на грип та ГРВІ складала за минулий період 65,2%. Основна питома вага захворюваності в структурі дитячої захворюваності припадала на дітей шкільного віку – 89,1%.

Показник госпіталізації хворих на ГРВІ дещо знизився та становив 2,6%, основна питома вага припадала на дітей у віці від 1 до 14 років та складала 62,5%.

Епідситуація залишається під контролем.

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”