1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРО ЕПІДСИТУАЦІЮ З ІНФЕКЦІЙНОЇ...

ПРО ЕПІДСИТУАЦІЮ З ІНФЕКЦІЙНОЇ ЗАХВОРЮВАНОСТІ ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

За даними моніторингу в загальній структурі інфекційної захворюваності основну питому вагу займали гострі кишкові інфекції, на які прийшлося 57,1 % без урахування захворюваності на ГРВІ та грип.

& треба відмітити, що показник захворюваності на кишкові інфекції за останній тиждень знизився майже вдвічі, і не перевищував сезонного рівня. Захворюваність знизилась серед дітей на 40%, серед дорослих в 2,5 рази.

& питома вага дітей в структурі загальної захворюваності становила 75%, в основному, за рахунок дітей молодшого віку (50%). Захворюваність була спорадичною.

& Вакцинокеровані інфекції: кір, краснуха, дифтерія, кашлюк, епідемічний паротит не реєструвались. Серед дітей реєструвалась вітряна віспа – 2 випадки.

& За минулий тиждень були виявлені 2 випадки корости, в т.ч.1 у дитини6 років.

& від укусу відомою тварини постраждала 1 доросла людина

& Захворюваність на ГРВІ та грип:

показники захворюваності на ГРВІ та грип зросли на 12,0%, в т.ч. серед дітей на 21,7%, серед дорослих знизились на 12,6%. Інтенсивний показник складав 316,9 на 100 000 населення та не перевищував епідпорогу.

& Питома вага дітей у структурі захворюваності на грип та ГРВІ становила 73,2%. Основна питома вага захворюваності в структурі дитячої захворюваності припадала на дітей шкільного віку – 62,2%.

Показник госпіталізації хворих на ГРВІ за минулий тиждень знизився і становив 3,6%, основна питома вага припадала на дітей у віці від 1 до 14 років та складала 71,4%.

Епідситуація залишається під контролем.

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу