1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЩЕ ОДНОМУ УЧАСНИКУ БОЙОВИХ...

ЩЕ ОДНОМУ УЧАСНИКУ БОЙОВИХ ДІЙ НАДАНА ГРОШОВА КОМПЕНСАЦІЯ НА ПРИДБАННЯ ЖИТЛА

1 листопада під керівництвом голови Болградської РВА Михайла Шарафаненка пройшло засідання комісії з розгляду заяв членів сімей загиблих військовослужбовців та осіб з інвалідністю, що захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їхніх сімей про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

 Під час засідання було розглянуто заяву мешканця Тарутинської громади про надання згоди на переказ коштів грошової компенсації для отримання житлового приміщення.

За результатами засідання, комісією надано згоду мешканцю Тарутинської ОТГ – особі з інвалідністю внаслідок війни другої групи, з числа учасників бойових дій на переказ коштів грошової компенсації із поточного рахунку на купівлю  квартири відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належне для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на територіях інших держав, а також членів їх сімей, затвердженим Постановою КМУ від 28 березня 2018 року №214. Сума компенсації залежить від складу родини та середньої вартості житла у регіоні.

Претендувати на компенсацію можуть члени сімей загиблих військовослужбовців та особи з інвалідністю, що захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та деякі категорії осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також члени їхніх сімей.

Нагадуємо, що в жовтні цього року була надана грошова компенсація військовому, який брав участь у бойових діях, а нині в Болградському районі на черзі для отримання компенсації є ще дві особи з інвалідністю внаслідок війни.