1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЩЕ ОДИН УЧАСНИК БОЙОВИХ...

ЩЕ ОДИН УЧАСНИК БОЙОВИХ ДІЙ ОТРИМАВ  ГРОШОВУ КОМПЕНСАЦІЮ НА ПРИДБАННЯ ЖИТЛА

Соціальний захист ветеранів війни та сімей загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України – це один з пріоритетних напрямків у соціальній діяльності Болградської РДА. Тому райдержадміністрацією постійно проводиться робота з військовослужбовцями, сім’ями загиблих осіб та ветеранами війни  щодо забезпечення їх соціальних гарантій.

Сьогодні під керівництвом голови Болградської РВА Михайла Шарафаненка відбулось засідання комісії з розгляду заяв членів сімей загиблих військовослужбовців та осіб з інвалідністю, що захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їхніх сімей про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

 Під час засідання було надано згоду мешканцю Болградської громади – особі з інвалідністю внаслідок війни першої групи, з числа учасників бойових дій на переказ коштів грошової компенсації із поточного рахунку на купівлю  житлового будинку відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належне для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на територіях інших держав, а також членів їх сімей, затвердженим Поставою КМУ від 28 березня 2018 року №214.

Зазначимо,  що у 2023 році з державного бюджету Болградському району виділено 5484,8 тис. грн. на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення.

Завдяки цьому була надана грошова компенсація на купівлю  житла трьом особам з інвалідністю внаслідок війни, з числа учасників бойових дій Болградського району.

Як зазначив голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко: «В цьому році ми забезпечили житлом трьох учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Усі кошти виділені з державного бюджету використані. Сподіваємось, що у наступному році ми зможемо забезпечити більшу кількість наших ветеранів війни та сімей загиблих осіб житлом».