1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ...

В БОЛГРАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

25 листопада в Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Цьогоріч це 90-і роковини геноциду українського народу.

З цієї нагоди начальник Болградської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко та керівництво районної та міської ради, взяли участь в урочистому покладанні квітів до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору, що розташований на Болградському міському кладовищі. Учасники заходу поклали квіти та хвилиною мовчання вшанували загиблих від голоду земляків.

25 листопада о 16:00 по всій Україні відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання “Запали свічку”. В умовах повномасштабної війни один із ключових способів вшанувати пам’ять убитих голодом – долучитися до акції «Запали свічку» та закликати українців і людей по всьому світу засвітити вогник у кожній домівці, як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

Кожен бажаючий може долучитися до вшанування пам’яті загиблих і встановити свічку на своєму підвіконні.

Також в цей день в приміщенні центральної бібліотеки Болградської ЦБС м. Болград пройшов тематичний захід до Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні.

Голодомор 1932-1933 років – одна з найтрагічніших подій за всю історію України. За весь час Голодомору загинуло близько чотирьох мільйонів людей. Половина загиблих була у віці від 6 місяців до 17 років.

Через дев’ять десятиліть після Голодомору-геноциду проти українців, росія знову застосовує методи геноциду. Агресор має на меті знищити українську націю як таку. Знищити українську ідентичність, культуру, мову. Для цього окупанти вбивають і депортують українців, руйнують міста та села.

Нехай пам’ять про всіх невинних жертв Голодомору згуртує нас, додасть нам мудрості і наснаги на благо світлого майбутнього та здобуття Перемоги.

Слава Україні!

Україна переможе клятого ворога!