1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ  ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

27 листопада під керівництвом голови Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайла Шарафаненка відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації.

Про забезпечення ліквідації наслідків несприятливих погодних умов, які сталися на території Болградського району 26-27 листопада 2023 року доповів  начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Болградської районної державної адміністрації Олексій  Забуга.

 Він зазначив, що у зв’язку із впливом активного циклону з 26 по 27 листопада 2023 року на території Болградського району склалися суттєво складні погодні умови (сильні снігопади та вітер до 25-30 м/с), що призвело до виникнення надзвичайних ситуацій та подій. Внаслідок погіршення погодних умов були знеструмлені всі населені пункти  у Городненській, Василівській, Павлівській, Теплицькій, Кубейській та  Криничненьській громадах. У Болградській,  Тарутинській, Арцизькій та Бородінській громадах світло було тільки в адміністративних центрах, інші населені пункти знеструмлені.  В районі працюють 9 аварійних бригад ДТЕК. Життєво важливі об’єкти працювали на генераторах. Через негоду сполучення між населеними пунктами ускладнено, стан доріг непроїзний майже в усіх напрямках. Робота з ліквідації наслідків негоди не припиняється, але вона ускладнена великими сніговими наметами та ожеледицею на дорогах, сильними поривами вітру.

На 4 об’єктах закладів освіти зірвало покрівлю (с.Мирнопілля, с.Кубей, с.Криничне, м.Болград) та будинок культури у с.Василівка. Навчальні заклади району перейшли на дистанційне навчання до особливого розпорядження. Цілодобово працює штаб з ліквідації наслідків негоди, всі служби переведено у посилений режим роботи.

За результатами розгляду питання було прийнято рішення визначити ситуацію, яка склалася в районі внаслідок несприятливих погодних умов 26-27 листопада 2023 року, як надзвичайну ситуацію регіонального рівня природного характеру (за кодом 20336 – НС).

Головам міських, селищних та сільських рад району доручено забезпечити постійне інформування населення із залученням засобів масової інформації про загрози виникнення надзвичайної ситуації та надання рекомендацій щодо дій в умовах непогоди.

У разі потреби та відповідно до п. 12 Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 р. № 775, головам громад дозволено  використати матеріальний резерв для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

За результатами засідання  комісією надані відповідні доручення головам міських, селищних та сільських рад району та керівникам структурних підрозділів Болградської РВА.