1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ УХВАЛИЛА...

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ УХВАЛИЛА ВАЖЛИВІ РІШЕННЯ В СФЕРІ ОСВІТИ!!

✅Отже, у 2024 році учнів 4, 9 та 11 класів вчергове звільнено від проходження державної підсумкової атестації.

✅Також депутати повернули історію України та іноземну мову до обов’язкових предметів ДПА (тепер їх чотири). Але цей закон запрацює після війни.

✅Заклади вищої освіти не будуть здійснювати набір вступників для здобуття ступеня молодшого бакалавра. Метою рішення є оптимізація структури набору вступників та забезпечення перспектив розвитку міждисциплінарних освітніх програм. Норма закону про відсутність набору для здобуття ступеня молодшого бакалавра застосовуватиметься з 2024 року. Планується, що відсутність набору молодших бакалаврів створить передумови для модернізації мережі вишів.

‼️Та головне! ✅Вступні іспити до закладів вищої освіти у 2024 році відбудуться у вигляді національного мультипредметного тесту (3+1). НМТ включатиме три обовʼязкові предмети – українську мову, математику, історію України, а також шість предметів на вибір – фізика, хімія, біологія, іноземна мова, географія, українська література. Тож, шановні випускники, не відкладайте підготовку на потім! Прагнемо максимальних балів!