1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОННОГО ШТАБУ...

ЗАСІДАННЯ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОННОГО ШТАБУ З ПИТАНЬ ПІДГОТОВКИ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

Сьогодні під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка відбулось засідання районного оперативного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

Начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології Болградської районної державної (військової) адміністрації – заступник голови штабу Аркадій Радулов доповів про початок опалювального сезону на  об’єктах соціальної сфери Болградського району та готовність до роботи в зимовий період 2023-2024 років в умовах військового стану.

 Станом на 24 листопада 2023 року об’єктами соціальної сфери розпочато опалення відповідно до санітарних норм. Не опалюються 3 дошкільних заклади Кубейської громади і 1 заклад загальної середньої освіти Василівської громади.

Забезпеченість  об’єктів соціальної сфери, які опалюються твердим становить 96%та достатньо для сталої роботи закладів в  опалювальний період.

Оснащення генераторами об’єктів житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери забезпечить, у разі нестабільної подачі електроенергії, їх сталу роботу. Забезпеченість зазначених об’єктів генераторами різної потужності наразі складає 78%.

Про проведені заходи з підготовки підрядних організацій для ліквідації наслідків негоди на дорогах Болградського району в зимовий період 2023-2024 років доповіли представники «Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області», ДП «Служба місцевих доріг» та представники підрядних організацій.

Крім того, голови міських, сільських та селищних рад Болградського району відзвітували про стан забезпечення альтернативним електропостачанням об’єктів соціальної сфери (заклади освіти, охорони здоров’я, інші заклади соціальної сфери), об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства, стан підготовки дорожнього господарства для ліквідації наслідків негод на дорогах комунальної власності, стан створення резерву палива для безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури та соціальної сфери в умовах відсутності електропостачання, а також обговорили проблемні питання, які  виникають під час зазначених заходів.

У завершенні наради очільник району Михайло Шарафаненко надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів Болградської РВА  та головам громад Болградського району щодо сталої роботи об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району в осінньо-зимовий період 2023-2024 років.