1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні, під керівництвом начальника Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада за участю заступників голови та керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації.

На початку керівники структурних підрозділів Болградської РВА звітували про вирішення проблемних питаннь у відповідних галузях та визначили пріоритети на поточний тиждень.

Під час наради Криничненський сільський голова Степан Веліков доповів про стан роботи зі зверненнями громадян у Криничненській територіальній громаді протягом 8 місяців 2023 року. Він зазначив, що до виконкому Криничненської сільської ради за 8 місяців 2023 року надійшло 210 звернень громадян та 95 письмових. Всі звернення розглянуті, результат розгляду – позитивний.

Про хід підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціальної сфери району до опалювального періоду 2023-2024 років ознайомив присутніх начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології  районної державної (військової) адміністрації Аркадій Радулов. Визначено, що для об’єктів соціальної сфери, які опалюються твердим паливом необхідно 2941,5 т вугілля, у наявності –1841,2 т, що становить 63%. Болградська, Городненська, Кубейська, Криничненська, Павлівська та Теплицька ОТГ забезпечені вугіллям на 100%. В інших громадах тривають тендерні процедури на придбання вугілля.

Потреба в деревному паливі (дрова) складає  1960 м3 , у наявності – 1050 м3, що становить 54%. Потреба в  альтернативному паливі (пелети, брикети) складає 150 т, у наявності – 125,4 т,  що становить 83%.

Що стосується забезпеченістю генераторами: заклади освіти – 70% (потреба -155, у наявності -109), заклади охорони здоров’я – 58% (потреба – 95, у наявності – 55).

Підготовка об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціальної сфери району до опалювального періоду 2023-2024 років триває.

Начальник управління соціального захисту населення районної державної (військової) адміністрації Олександр Рожков ознайомив присутніх зі станом оздоровлення та  відпочинку дітей району, які потребують особливої уваги та підтримки.

 Він зазначив, що загальна чисельність дітей, які потребують особливої уваги та підтримку шкільного віку (від 7 до 18 років), за даними територіальних громад у Болградському районі складає 5292 дітей. У 2023 році планувалось оздоровити 5292 дітей, але у зв’язку з воєнним станом в Україні у Болградському районі змогли відпочити та оздоровитись тільки 1614 дітей при шкільних таборах.

Станом на 01 вересня 2023 року у дитячих центрах, пансіонатах оздоровлення та відпочинку оздоровлено 22 дитини.

У завершені наради Михайло Володимирович  надав низку доручень начальникам відділів щодо своєчасного забезпечення вирішення вищезазначених питань.