1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОЧІЛЬНИК РАЙОНУ ВІДВІДАВ БОРОДІНСЬКУ...

ОЧІЛЬНИК РАЙОНУ ВІДВІДАВ БОРОДІНСЬКУ ГРОМАДУ

27 вересня голова Болградської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко спільно з першим заступником Болградської РВА Валерієм Єребаканом та  начальником відділу  інфраструктури,   містобудування та архітектури,  житлово-комунального господарства, екології райдержадміністрації Аркадієм Радуловим відвідали Бородінську громаду.

На початку зустрічі Бородінський сільський голова Іван Кюссе ознайомив очільників району з діяльністю соціальних об’єктів громади, готовністю навчальних закладів освіти до нового навчального року та  до опалювального сезону 2023-2024 років, а також забезпеченістю засобами безперебійного живлення. Він підкреслив, що в громаді постійно проводиться благоустрій населених пунктів, а особливо облаштування  об’єктів соціальної інфраструктури.

Зазначимо, що Бородінська громада у вересні цього року отримала від Програми розвитку ООН в рамках проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» 10 генераторів для закладів освіти.

В рамках робочого візиту керівники району ознайомились з  ходом будівництва захисної споруди Бородінського навчального закладу. Слід зазначити, що вона будується на території школи за кошти селищної ради та розрахована на 200 дітей з приблизною вартістю 1 млн.грн.

Також голова громади ознайомив очільників району з будівництвом дитячого садка у смт. Бородіно та облаштуванням Бородінської селищної лікарні, в якій встановлено нове обладнання, ведеться робота з отримання ліцензії для надання медичних послуг. Введення в експлуатацію цього медичного закладу дозволить мешканцям отримувати якісні медичні послуги.

Начальник Болградської РВА ознайомився з умовами проживання ВПО в МКП розташованому на території громади. Нагадуємо,  що в Бородінскій громаді на даний час облаштовується ще одне приміщення МКП. З ходом ремонтних робіт також ознайомився Михайло Шарафаненко. На даний час для зазначеного МКП завезені меблі, які після завершення ремонту будуть розміщені в приміщеннях.

У завершенні робочого візиту очільники району спільно з головою громади обговорили ряд проблемних питань, з якими стикається громада під час своєї діяльності та шляхи їх вирішення.