1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ТАРУТИНСЬКОМУ ДИКОМУ СТЕПУ БУТИ

ТАРУТИНСЬКОМУ ДИКОМУ СТЕПУ БУТИ

Громадська організація, що працює над відновленням природних ландшафтів, поверненням диких тварин та сталим розвитком громад Rewilding Ukraine продовжує роботи із відновлення ділянок Тарутинського степу, які були незаконно розорані у 2016 році. Цьогоріч вони знову зібрали насіннєвий матеріал на непошкоджених ділянках згідно методики, розробленої експертами Біосферний заповідник “Асканія-Нова” імені Ф.Е. Фальц-Фейна. Наприкінці літа та восени будуть проведені подальші агро-технічні заходи, щоб засіяти ще 250 гектарів розораних ділянок насінням степового різнотрав’я.

Процес відновлення не такий швидкий, як хотілося б. Щоб степ відновився до наближеного до природного стану потрібно 5-10 років і багато зусиль попервах. Після того, згідно з принципами ревайлдингу, ми даємо природі шанс поступово закінчити роботу із відновлення, збільшивши розмаїття рослинного та тваринного світу степу.

Але ці зусилля та час окупаються! Подивіться, якою різнобарвною ковдрою вкрився незайманий степ цього року. Тож сподіваємося незабаром побачити таку ж картину й на відновлених ділянках.

Робота із відновлення розораних степових територій проводиться з 2021 року нашою командою спільно з Borodinska Selyshchna Rada та Кластером “Фрумушика-Нова”. Більше про минулі зусилля можна дізнатися тут https://cutt.ly/GbVXJQa

За інформацією ГО Rewilding Ukraine