1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В АРЦИЗЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В АРЦИЗЬКІЙ ЦЕНТРАЛЬНІЙ ОПОРНІЙ ЛІКАРНІ НАДАЮТЬ БЕЗКОШТОВНУ МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ ПРИ ЛІКУВАННІ ІНСУЛЬТУ

Арцизька центральна опорна лікарня отримує фінансування від держави для лікування інсультів. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

У Центрі нагадують, що за пакетом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті» пацієнти можуть отримати безоплатні медичні послуги в закладах, які мають договір із НСЗУ. Повний перелік цих послуг можна переглянути за посиланням: https://cutt.ly/N6ulMud

Наразі таких закладів на Одещині п’ятнадцять, серед яких і Арцизька центральна опора лікарня. До переліку також входять п’ять лікарень в Одесі – Одеська обласна клінічна лікарня, Міська клінічна лікарня №1, Міська клінічна лікарня № 10, Міська клінічна лікарня № 11 та ТОВ «Дім медицини».

Ще десять розосереджені на території області. Це Білгород-Дністровська міська багатопрофільна лікарня, Балтська багатопрофільна лікарня, Ізмаїльська міська центральна лікарня, Дунайська обласна лікарня, Біляївська багатопрофільна лікарня, Доброславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування, Любашівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування, Подільська міська лікарня та Роздільнянська багатопрофільна лікарня.

Серед безоплатних послуг, які гарантовані пацієнту з інсультом чи підозрою на нього, наступні:

  • первинний огляд,
  • термінова комп’ютерна томографія або магнітно-резонансна томографія,
  • лабораторні та інструментальні дослідження.

Також до безоплатного пакета входять:

  • тромболітична терапія включно з необхідними ліками,
  • ендоваскулярне лікування (малоінвазивна хірургія судин головного мозку),
  • нейрохірургічна допомога,
  • ліки з Нацпереліку тощо.

Діагностику, лікування та реабілітацію оплачує Національна служба здоров’я України по програмі медичних гарантій за пакетом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті».

У Центрі наголошують, що Національна служба здоров’я України оплачує і вторинну профілактику інсульту, харчування в стаціонарі та медичну реабілітацію. При лікуванні інсульту медики мають надати допомогу безоплатно, незалежно від наявності направлення чи декларації з лікарем.

За інформацією Арцизької міської ради